нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Не започвайте без него!

Pexels

Маркетингът може и да не изглежда най-належащ в началото на една компания, която все още опитва да изгради и дефинира продукта си.

Обратно на общото вярване, той е достъпен и доста ефективен, дори и в първите дни от съществуването на един бизнес, смята Кумар Арора, главен изпълнителен директор на Arora Ventures & Trust Foods, за Entrepreneur.com.

Множество предимства има маркетингът за стартъпите, включително в трупането на информация за това кои са ефективните канали и къде се осъществяват най-много продажби. Това е важно да се знае отрано, защото някои стартиращи компании набъбват прекалено бързо, а тогава се оказва, че разполагат с достатъчно пари за инвестиции в комуникация. Трябва им обаче познанието за потребителите. Ето 3 препоръки за достъпен маркетинг за стартъпи.

Маркетинг на съдържанието

Т.нар. контент маркетинг не струва нищо, но може да се окаже награждаващ толкова, колкото платената реклама. Създайте си блог и използвайте подходящи ключови думи, за да се издигнете в резултатите в търсачката без да инвестирате нито лев в платено търсене. Ако все още нямате уебсайт, можете да си създадете и акаунт в Medium, LinkedIn или платформа, специфична за индустрията ви, където да публикувате и да привличате последователи.

Лансирайте социални кампании с безплатни инструменти

Възползвайте се от всички безплатни инструменти, до които имате достъп в социалните медии. Facebook предлага инструменти за безплатен маркетинг, специфични за малкия бизнес. Например автоматизирането на често задавани въпроси във Facebook Messenger може да намали времето ви за отговор и да увеличи бързината при предоставяне на информация на потребителите за вашите услуги. Това ще им помогне да вземат решение за покупката.

Платен маркетинг: Започнете с малко, но по-рано

Платените реклами в социалните медии и в търсачките са големи компоненти от платените маркетингови кампании, но не изискват солиден бюджет, за да започнете.

100% безплатно е да създавате бизнес акаунти в платформите в социалните медии. Започнете да публикувате органични публикации, за да научите някои неща за аудиторията си. След това започнете с малки инвестиции и експерименти, фокусирайте се върху това да откриете кои са благоприятните фактори около бизнеса ви – най-ефективните канали, видове съдържание и характеристики на таргет групите.

По материал на Entrepreneur.com

още от Маркетинг