Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Те ще се върнат

Pexels

Ако разчитате повече на физическите си обекти, отколкото на онлайн магазина си, или пък въобще нямате такъв, вероятно много пъти сте се чудили как да привлечете потребителите. За да успеете, трябва да ги накарате да се връщат отново и отново, но с толкова конкуренти, как да го направите?

Освен това, за повечето хора вече е по-лесно да пазаруват онлайн, за да спестят време и усилия. Според Harvard Business Review за да дойдат при вас потребителите, трябва да им дадете приятно изживяване. Тогава, когато им дадете нещо, което не могат да изпитат при онлайн покупка, е много по-лесно да ги убедите да прекрачат прага ви.

Влезте в търсачките

Когато хората искат да открият локален бизнес, удовлетворяващ потребностите им, влизат в търсачките. Ако вие не сте там обаче, няма как да разберат за вас.

Щом един потребител търси специфичен бинес, той вижда списък с магазини, които са сходни по определен критерий. Ако не сертифицирате бизнеса си чрез Google My Business, потребителите няма да го видят и ще отидат при ваш конкурент. Важно е да се показвате и в Google Maps, както и да оповестите ваша допълнителна информация, като например телефонен номер, снимки и потребителски ревюта.

Всички тези данни дават по-добра представа на човека какво да очаква от вас, когато дойде на място. Ако му харесва видяното, със сигурност ще дойде пак.

Организирайте събития

Когато провеждате събитие в магазина си, за заинтересованите става неизбежно да го посетят. Тогава са наясно, че няма да могат да получат същото изживяване онлайн, а това допълнително ги мотивира.

В зависимост от индустрията ви има няколко типа събития, с които да увеличите трафика. Ако например имате йога студио, в което продавате и допълнителни продукти за йога, можете да проведете безплатен час и да убедите присъстващите да посетят магазина ви.

Можете да организирате събития за лансиране на нови продукти, конкурси, игри и много други. Ако знаете какво иска таргет аудиторията ви и от какво най-много се интересува, много лесно ще достигнете до подходящата за тях тематика.

Правете промоции на място

Особено за тези, които са по-пестеливи, тази стратегия е сигурен начин, че ще ги привлечете. Предлагайте ексклузивни оферти, които важат само за физическия ви обект. От една страна вие получавате допълнителна печалба, а от друга – потребителите спестяват пари.

Използвайте нюзлетърите, социалните медии, витрината и уебсайта си, за да информирате клиентите си за това, което сте планирали. Хората постоянно търсят начини да спестяват, а поднасяйки на вниманието им предложение, на което не могат да устоят, със сигурност ще спечелите.

Да увеличите трафика в локациите си е важно за увеличаването на продажбите и разрастването на бизнеса ви. Ако не идват достатъчно хора в магазина ви, още сега се погрижете за това.

Джаред Атчисън, съосновател на WPForms за Inc.com

още по темата
още от Маркетинг