нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Съветите за видеореклама на Spotify: Част 1

Shutterstock

Видеорекламата в Spotify Ad Studio позволява на бизнеса да разшири стратегията си и да разказва историята си чрез различни формати в една и съща платформа – Spotify.

В своя публикация от екипа на приложението препоръчват на рекламодателите как да създадат наистина добра видео кампания, с която да постигнат целите си.

Разберете предимствата на всеки видео формат

Дали ще изберете хоризонтални, вертикални реклами, или и двете, зависи от аудиторията и от продукта ви. Ето няколко неща, които да имате предвид, когато избирате видео формата:

  • Мислете за продукта

Вижте кои кадри най-добре показват продукта ви. Ако показвате един човек или един продукт, изберете вертикална снимка. Ако показвате много хора или продукти в кадрите, хоризонталното видео може да е по-добрият избор.

  • Дизайн, адаптиран към мобилните устройства

Слушателите на Spotify потребяват платформата от много места. Това означава, че посланието ви може да се разпространява от мобилно устройство. 69% от видеорекламата на Spotify се изпълнява на смартфони и таблети. Освен това вертикалната ориентация запълва по-голяма част от екрана на потребителите и в резултат на това има тенденция за по-висока ангажираност.

  • Оптимизирайте за зрителя

90% от смартфон потребителите гледат видеа в портретен режим и е малко вероятно да обърнат телефоните си, специално за да изгледат едно рекламно видео. Същевременно от десктоп устройствата и таблетите хората често гледат видеа в пейзажен режим. За да осигурите добро изживяване, създайте микс от вертикални и хоризонтални криейтиви и оставете Spotify да реши кога кой формат трябва да се доставя до потребителя.

Изберете правилната дължина на посланието

Spotify приема видеа с продължителност под 30 секунди без промяна в паричната им стойност. Така че, независимо дали представяте бранда си за първи път или анонсирате нова оферта, изберете онази продължителност, която най-добре се вписва в историята, която разказвате.

  • 30-секундните реклами са чудесни за нови брандове, нови кампании или технически реклами. Те дава достатъчно пространство за сторителинг, комуникиране на ползи и информиране.
  • Изберете 15-секундна реклама, ако вече сте добре познат бранд, искате набързо да напомните нещо на потребителите или правите дълги кампании.

Обърнете внимание на звука

Видеорекламите в Spotify се разпространяват с включен звук. Уверете се, че рекламите ви се вписват правилно в изживяването, което платформата предлага, като използвате звуци, които засилват посланието. Те трябва да се фокусират върху това да съвпадат с настроението на аудиторията ви и да не нарушават слушането им. Рекламите с фонова музика резонират с потребителите.

Очаквайте продължение!

още от Маркетинг