нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тези брандове няма да са същите след протестите в САЩ

Getty Images

Протестите за равноправие в САЩ вече дават отражения и на бизнеса, след като редица брандове преосмислиха стратегиите си и решиха да променят или изцяло да премахнат от асортимента си някои стоки, свързани с расизма и несправедливостта в обществото. Това е защитна реакция, която гарантира на компаниите, че няма да си навлекат потребителското недоволство. Ето кой вече се застрахова.

Quaker Oats

Дъщерният бранд на PepsiCo обяви, че ще „пенсионира“ марката сиропи и смеси за палачинки Aunt Jemima, тъй като е базирана на „расови стереотипи“, а нанасянето на корекции, които да я задържат на пазара, би било „недостатъчно“. През XIX век редакторът Крис Рът от Мисури решава да даде това име на основания от него бизнес, вдъхновен от едноименната песен, пише Business Insider.

Eskimo Pie

Брандът за сладолед, който съществува от 1921 година, съобщи, че ще промени името и маркетинг стратегията си заради протестите в САЩ. Производителят Dreyer имаше проблеми с името на Eskimo Pie, който е кръстен на северноамериканско племе, съобщи Business Insider. През 2009 г. жена от групата на ескимосите инуити обвини марката за накърняване на корените ѝ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Latest News USA (@latest.news.usa) on Jun 20, 2020 at 8:33pm PDT

 

Red Skins и Chicos

Притежаваните от Nestlé бонбони, предназначени за австралийския пазар, ще бъдат ребрандирани, тъй като имат противоречиви имена и обиден расистки тон, предаде CNN. Гигантът ще преименува и сладките Beso de Negra, продавани в Колумбия, чието име в превод означава „целувка от тъмнокожа жена“. Ще бъдат преразгледани всички 25 хил. продукта и 2 хил. бранда на Nestlé.

Натиск над отбора Redskins

Вашингтонският отбор по американски футбол Redskins, чието лого представлява индианец в жълт кръг, е под натиск заради името си, което се използа за назоваване на коренното население на САЩ и има негативна конотация. Отборът многократно е призоваван да се ребрандира, включително от бившия държавен глава Барак Обама, а въпросът се повдига и днес от демонстрантите в страната, предаде USA Today.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Washington Redskins (@redskins) on May 26, 2020 at 7:58am PDT

 

още от Маркетинг