Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Това е вашият подход!

Shutterstock

Има две основателни причини маркетингът на съдържанието да присъства в стратегията на всеки бизнес. На първо място, увеличава видимостта на бранда сред социалните канали и платформите, което помага за добрата му разпознаваемост, както и за изграждането на по-голямо доверие сред потребителите. Освен това той е форма на маркетинга, която не е ориентирана толкова към продажбите, колкото към това да предаде ценна информация, от която таргет аудиторията вероятно ще има голяма полза. На второ място, той е изпитан и сигурен начин за повече директен трафик към сайта благодарение на силата на оптимизацията на търсещите машини (SEO).

Ако смятате да заложите на контент маркетинга, трябва да разберете кои подходи са най-добри за вас. Концентрирайте се над усъвършенстването на един или няколко от тях.

Уебсайт блог

Блоговете, поддържани в корпоративния уебсайт, се славят със SEO възможностите си. Ако и вие изберете да поддържате такъв, вероятно ще получите повече споменавания в ключовите думи, свързани с вашата компания. Например може би потенциалните ви клиенти търсят идеи за окачване на коледните лампички в дома си и им трябва помощ. Ако напишат в Google „как да окача коледни лампички безопасно“, те може да се озоват в уебсайта ви, защото вие вече сте подготвили публикация в блога, посветена именно на тази тема. Така ще спечелите доверието на хората и следващия път, в който търсят коледна украса, е много вероятно да купят именно от вас.

Инфографики

Тази форма на съдържание е релевантна в маркетинга – много компании споделят инфографики в сайтовете си. Те са мощен инструмент за комуникация и могат да се подготвят във всякакви размери, в зависимост от контекста на канала, в който е планирано да бъдат споделени. Препоръчително е да си назначите илюстратор или графичен дизайнер, за да се погрижат за професионалното изпълнение на задачата. Инфографиките ви могат да стигнат до много хора, защото предават много любопитно и синтезирано големи количества информация на потребителите, независимо дали впоследствие те ще си купят от вас, или не. Оставете добро впечатление.

Видеа в YouTube

Платформата за видео споделяне YouTube продължава да доминира в съдържанието – на всяка минута в нея биват качени около 300 часа видео. Някои брандове имат засилено присъствие там, докато други тотално я пренебрегват. Чрез видеата потребителите могат да научат повече за предлаганите продукти и/или услуги. Замислете се какво таргет потребителят ви ще е заинтересован да гледа до самия му край.

Месечен информационен бюлетин

Обмислете създаването на информационен бюлетин за потребителите си, въпреки смесените чувства за него. Преди всичко той напомня за вашето съществуване, а направата му не изисква много, даже никакви средства. Можете да създадете напълно безплатен нюзлетър чрез изработени специално за целта платформи. Обвържете дизайна му с бранда си и започнете да изпращате офертите си директно в потребителската поща. Ако изберете да поддържате блог, изпращайте и публикации от него. Не го правете много често – веднъж седмично или месечно е достатъчно.

В заключение, споделянето на съдържание във връзка с компанията ви е един от начините да предоставите нещо стойностно на потенциалните ви клиенти, така че да ги убедите да купят от вас. Уверете се, че написаното от вас е забавно, провокиращо и отговаря на потребителските очаквания. Контент маркетингът изисква много усилия, но бизнесът продължава да разчита на него – започнете да го правите и вие, а резултатите ще ви докажата защо си струва.

По материал на Inc.com

Редактор: Габриела Беличовска

още от Маркетинг