нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Добри идеи, с които малкият бизнес пораства

Снимка: Shutterstock

Началото за всеки вид бизнес е трудно. Обстоятелствата около компанията може да смекчи единствено собственикът, със своите умения и идеи.

Пред по-малките фирми често има много повече пречки пред бързото и успешно развитие, отколкото пред големите компании с капитал.

Водещ аспект е маркетингът. Представянето и управлението на клиентската база са с голямо значение за новите бизнес начинания.

В тази връзка изданието Inc.com изброи някои от най-полезните съвети, които са били ефективни за редица малки фирми.

Най-добрите идеи според него са:

1. Вземането на решение за правото на фокус. Идентифицирането на най-добрите и най-печеливши клиенти и умението да се казва "Не" на нерентабилните. Помислете за това.

2. Използването на нови продукти, услуги, технологии, за повишаване на ефективността и производителността. Онлайн видимостта е алтернативен начин за изграждането на по-близка връзка с клиента.

3. Инвестирането в сегашния персонал. Собствениците на малък бизнес трябва да провеждат обучения и един вид, да възпитават своите служители. Друго задължително условие е да се поддържа по-добра комуникация с тях, за да се чувстват хората като пълноценна част от компанията.

А ето и най-забележителните предложения за бизнес успех, които безапелационно оглавяват листата:

1. Намаляване на разходите и съответно увеличаване на печалбите.

2. Разработването на клиентска база.

3. Откриването на маркетингова стратегия, която работи и дава страхотни резултати именно за тази уникална фирма.

Най-големите предизвикателства пред собствениците на малък бизнес остават свързани с несигурността и затрудненията по отношение на държавните регулации и данъчната среда. Това е най-често срещаната точка, където проектът пропада. 

Но собствениците на малък бизнес и предприемачите трябва ясно да начертаят своя път през годината, за да могат да израснат!

още по темата
още от Маркетинг