Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Добрата стара човещина

174

Снимка: Guliver/ Getty Images

На фона на целия новинарски поток от известия за бизнеса, обществото и света, мнозина търсят добрата новина. Така е из целия свят, а също и в САЩ.

Една истинска история за магазин на Home Depot и семейство клиенти се превърна в добра новина от страната. Разказва я в Inc.com авторът Крис Матисчък. Ето какво пише той:

...

Признавам, че търсех малко добри новини.

Поне нещо, което да стопли сърцето в този разкъсван свят.

Виждате ли, денят ми (като колумнист - б.р.) започна с новина от високопроизводителен европейски бизнес, който ми изпрати статия, озаглавена: "Защо естественото вино е толкова разделящо?".

Честно казано, ако дори естественото вино ни разкъсва, какво остава?

И тогава се натъкнах на тази приказка, която ме накара да си мисля, че все още се крият наоколо и достойни хора.

Историята е от преди няколко седмици и е проста.

Двегодишният Логан Мур има състояние, наречено хипотония, което влияе на тонуса и силата на мускулите му. Той се нуждае от проходилка, за да тренира походката си.

Родителите му, Кристиан и Джъстин, страхувайки се, че тяхната застрахователна компания няма да плати за такова нещо, са решили да намерят по-евтин начин да си направят такъва собственоръчно. Те правят това, което правят толкова много находчиви хора по време на нужда предприемат, а именно... Влезли са в YouTube.

Там те са намерили видеоклип, който показва как да се направи проходилка от евтини материали. Следващата стъпка, съвсем естествено, е била да отидат в Home Depot, за да открият материалите.

Както съобщава Fox 5, нещата обаче са приели интересен обрат, след като двамата са разговаряли с персонала на Home Depot за обслужване на клиенти.

Доброто старо човешко обслужване на клиенти. То все още съществува, тук и там.

Със сигурност го има в Home Depot в Седартаун, Джорджия.

Веднага щом семейство Мур обясняват нуждата си, служителите се събират, за да помогнат.

Сега, когато казвам помощ, искам да кажа, че те не само са посъветвали семейството за материалите (както много служители на Home Depot често го правят). Те също така са и изградили проходилката.

Джо Ричи, мениджърът на магазина, обясни какво се е случило, след като е разбрал най-важното от видеоклипа в YouTube.

"Разбрах, че имаме всичко, от което се нуждаем. Казах им да отидат да си вземат сладолед и да се върнат след един час, а ние ще я направим за тях", каза той. 

Не, не всеки в Home Depot би направил това.

И със сигурност не всеки магазин Home Depot не само би го направил, но и би сложил името Логан на него. Логан - така се казва момченцето. 

И все пак от време на време, само от време на време, си струва да отдадеш почит на някой, който прави това, което наричаме правилнто нещо. Или който просто излиза от пътя си временно, за да ти помогне, 

Home Depot невинаги е бил известен със своята щедрост към служителите, които се опитват да направят това, което изглежда като правилното нещо. И все пак, тук персоналът дори не е таксувал материалите или труда.

Може би най-точно го е описал г-н Мур (бащата):

"Човек не вижда особено много такава щедрост в наши дни."

Съвременният свят е превърнал споделянето в дума, която означава публикуване онлайн.

Хората често не се чувстват благотворителни, ако не получат нещо обратно в замяна.

Например, пейка, наречена на тях.

И все пак тук е имало само трима души, нуждаещи се от помощ, и друга група хора, надхвърлила това, което всеки можеше да си представи.

Някак всичко изглежда толкова странно прилично и достойно.

още от Маркетинг
18
Сряда
Септември