Затвори

Удължете вашите 15 минути слава

Shutterstock

Да се сдобиете с добро отразяване на бизнеса ви в печатните медии може да бъде повод за празнуване. Все пак, това е начин история за компанията ви да попадне в полезрението на хиляди потенциални клиенти и потребители. Може дори "да преобърне играта" на бизнеса. Но едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени марките, що се отнася до връзките с обществеността, е че е трудно да се измери влиянието и да се увеличи то, за още по-добри резултати. 

"След повече от десетилетие на работа като новинарски репортер и автор в медийното издателство, аз виждам един и същ разочароващ сценарий отново и отново: Малък бизнес или стартъп получава медийно пространство в пресата. Той празнува вниманието и споделя отразяването във Facebook, може би с туит за това. И после започва да чака клиентите и парите да потекат. Но не става така. Това е една голяма пропусната възможност и често, пропуснати печалби", коментира в сайта на сп. Inc. Емили Ричет.

Ето как продължава тя: 

Вместо да позволявате на вашите 15 минути слава да избледнеят и изчезнат, използвайте тактика, за да увеличите видимостта на бизнеса си и да превърнете това отразяване в печалба. Отнесете се към материала за вас като към ценно съдържание. 

Без значение дали някой от фирмата ви е интервюиран за новините, пишат за него в списание на индустрията или е цитиран в статия, не позволявайте клиентите ви да не са видели това. 

Ако ограничите публиката си само до хората, които по принцип са видели или чули материала за вас в медиите, изпускате да използвате силна и мощна публичност.

Отразяването в медиите е потвърждение на експертизата ви (endorsement, по терминологията на LinkedIn) от трета страна, което валидира вашия бизнес и ви позиционира като лидер в бранша. Отнесете се към него като към ценното съдържание, каквото наистина е. 

В моята агенция, след като успеем да покажем клиентите си в медиите, ние считаме, че сме само наполовина свършили работата. От там нататък ние използваме с вторична цел линка на материала по няколко различни начина, включително социалните мрежи, имейл нюзлетъра на компанията, публикуваме за това в блог, правим видеоклипове "зад кулисите" за материала и дори провеждаме съответна промоция. 

Това превръща едно парче съдържание в множество полета за досег. Дори го слагаме в архива ни и го споделяме седмици, дори месеци по-късно. Може да имате чувството, че цялата ви аудитория вече е видяла това, но по-скоро повечето от потенциалните ви клиенти не са. А ако са, много от тях ще се радват да им припомнят защо вашият бранд е достатъчно стойностен за новините. 

Медийна възможност - това е шансът да достигнете по-голяма публика. Уверете се, че винаги давате на хората шанс да се свържат с бизнеса ви. Направете медийно-центрирана промоция или оферта, която може да споделите във вашето отразявате в медиите. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.50696
3.98889
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24292
0.445847
RUB
100
2.78133
35.954
USD
1
1.58804
0.629707