Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимки: Guliver / Getty Images

Меган Маркъл изкачва стълбите на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор в сватбената си рокля, издържана в изчистена линия, с акцент върху воала и тиарата. Роклята е на "Живанши", предадоха световните медии. Тиарата е на кралица Мери, взета назаем от кралица Елизабет Втора. 

Джордж Клуни и съпругата му - известният адвокат и правозащитник Амал Клуни. Снимка; Guliver / Getty Images

Почитатели на британското кралско семейство се стичат по улиците на Уиндзор. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Трудно упражнение по креативност

Снимка: Shutterstock

Ако сте начинаещ предприемач и започвате бизнес, за който мечтаете, едно от първите и най-важни решения, които трябва да вземете, е как да го наречете като бранд.

Изборът на име често е трудно упражнение по креативност и по пътя има доста капани, които обаче могат да бъдат избегнати, ако сте подготвени предварително. Изданието Inc.com посочва някои от по-важните от тях: 

1. Създайте тон на логото и цялостно настроение.

При избирането на име, което да представлява вашата търговска марка, първо трябва да дефинирате бизнеса си. Вече знаете какви услуги ще предлагате, или какви ценности ще представитена света, но сега е време да установите как ще предадете това на аудиторията. Един бранд може да бъде игрив и весел, студен и бунтуващ се или с вида на "сериозен интелектуалец" - всичко това, в зависимост от потребителите и хората, които иска да привлече. В последно време остава актуално да се гледа на марките като на хора - така беше и по време на Супербоул 2018, когато някои марки излъчиха кампании, с които да покажат, че са грижовни и се интересуват от околната среда, активни са и помагат на хора в беда. Затова, помислете за бъдещата си марка като за човек. Как би изглеждала тя?

2. Проучването е ключово.

Преди да изберете име, бъдете сигурни, че сте направили обширно проучване. На най-базисно ниво, проверете дали територията и социалният профил на юзърнейма са свободни за името, което сте избрали. Ако са свободни, бъдете сигурни, че сте ги взели, преди да обявите новото си име. Трябва също да направите проучване дали търговската марка на предпочитаното от вас име вече не е регистрирана. Ако е, започнете мисловния процес отначало. Ако не, регистрирайте я на свое име, за да сте от безопасната страна.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Снимка: Guliver/ Getty Images

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66128
0.601945
CNY
10
2.60267
3.84221
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23971
0.446486
RUB
100
2.67135
37.4343
USD
1
1.66016
0.602352