Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Моля, видео!

Pexels

Видеата са още един инструмент, с който да промотирате продуктите или услугите, които предлагате. С едно оригинално и висококачествено такова ще отговорите на желанията и любопитството на потребителите и бързо ще скъсите дистанцията с тях, по пътя към крайната ви цел. Ако това не е достатъчно убедително да добавите клиповете към маркетинговата си стратегия, вижте тези 5 позитива, които може да ви донесе тази стъпка.

1. Видеото може да подобри SEO

Според проучване на HubSpot 65% от анкетираните бизнес мениджъри споделят, че посещават уебсайта на един маркетолог, след като са видели брандиран клип. Това показва, че висококачественото видео съдържание, което увеличава ангажираността и предизвиква интереса на потребителя може да насочи трафик към уебсайта ви. Това е изключително важно, защото трафикът и процентът кликове са основни фактори за класиране в Google.

Освен това, платформи като YouTube и Vimeo преоразмеряват и адаптират видеата към различните устройства, така че можете да достигнете до по-широка публика.

Имайте предвид следното:

  • Придържайте се към кратки видеа – тези под две минути получават най-много ангажирания, така че е важно да споделите гледната си точка за възможно най-кратко време. 4-минутно видео също може да работи добре. Но всичко, което е по-дълго, може да загуби вниманието на зрителя.
  • Транскрибирайте видеото си – това допълнително увеличава възможността да се покажете на по-голям брой хора и в по-голямо количество търсения
  • Оптимизирайте видеата – добавете релевантно заглавие, описание и метатагове, те също помагат на търсачките да откриват съдържанието ви
  • Създавайте обложки с високо качество – те бързо грабват вниманието на потребителите и следователно увеличават процента кликове

2. Задържа потребителя на една страница по-дълго

Средният потребител прекарва 88% повече време в един сайт с видео, отколкото със съдържание според данни, публикувани във Forbes. Това означава, че добавяйки видео в страниците на уебсайта, можете да увеличите количеството време, прекарано там.

Една от причините за това може да е, че хората намират за по-интересно гледането на видеа, отколкото четенето. Или пък, че са склонни да запаметяват по-добре информация, когато е обяснена във видео. Да направите продуктови клипове, както и такива от сорта на „направи си сам“, може не само да увеличи шансовете ви да достигнете до таргет аудиторията ви, но и да даде добавена стойност на потенциалните ви потребители.

3. Завладяващо е

Видеото задържа повече зрителското внимание, отколкото текста. Това е така, защото съчетава две сетива – слух и зрение. С други думи, то събира заедно две неща, които хващат вниманието ни: шума и движението.

Хората са силно визуални същества. Ние обработваме видяното 60 хил. пъти по-бързо, отколкото прочетеното според проучване на университета в Минесота. Също така, повечето информация, която идва от мозъка, е визуална, което означава, че зрителите ще запомнят едно послание по-добре чрез видео, отколкото чрез текст. И точно затова средният потребител помни 95% от посланието, когато го гледа, в сравнение със само 10%, когато го чете.

4. Носи повече конверсии

Да добавите видео на началната ви страница може да увеличи конверсиите с повече от 80% според доклада „Топ 16 видео маркетинг статистики за 2016 г.“. Видеата предлагат по-детайлно описание на продукта или услугата ви. Колкото повече ангажирате зрителите, толкова по-вероятно е да запомнят посланието ви. Освен това, доверието им към бранда се увеличава, щом гледат негов клип.

5. Споделя се повече

Според данни на Wordstream видеата получават 1200% повече споделяния, отколкото комбинацията от снимка с текст. В платформи като LinkedIn едно видео се споделя 20 пъти по-често, отколкото други видове формати. Причината за тези невероятни резултати е, че видеата са забавни, но и имат практическа стойност и често предоставят на потребителя препоръки и трикове, които са им от полза.

 

Преди да добавите видеото към маркетинговата си стратегия обаче, обсъдете с екипа си бюджета и желаната възвръщаемост на инвестициите. И се уверете, че сте обмислили какви типове видео ще бъдат работещи за бранда, така че да максимизирате приходите си.

 

Тори Тайенака, главен изпълнителен директор на Sparkhouse, за Entrepreneur.com

още по темата
още от Маркетинг
28
Петък
Февруари