Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Зимата идва: Johnie Walker посвети специална серия на "Игра на тронове"

"Белият бродник" - The White Walker от Johnnie Walker, ще се предлага в САЩ на препоръчителна цена от $36. Снимки: HBO & Diageo

Гигантът Diageo, който притежава бранда Johnnie Walker, се съюзи с любимия на милиони зрители канал за хитови сериали и филми HBO и създаде специална серия уиски, посветена на "Игра на тронове". 

Бутилките ще се продават в Щатите от ноември 2018 г. на цени от $29.99 до $64.99, посочва USA Today. Колекцията е от 8 малцови скоча. Лимитираната серия е вдъхновена от седемте кралства във Вестерос, където се развива действието на "Игра на тронове", но включва и едно по-специално уиски, наречено "Белият бродник" - The White Walker от Johnnie Walker. 

"Белият бродник" е изработено от два малцови скоча от две от дестилириите на компанията в Северна Шотландия - Cardhu и Clynelish. Задължително се поднася студено. След като е поставена във фризер, 750-милиметровата бутилка става бяла и синя и започва да излъчва ярка светлина на тъмно, заради вградено термохромно мастило. Това е препратка към света на вечната зима и нощ, където се скитат белите бродници в сериала. 

Всяка от 8-те бутилки уиски, посветени на "Игра на тронове", съдържа кехлибарена течност от различна дестилирия в Шотландия. 

Феновете на "Игра на тронове" с нетърпение очакват следващия, финален сезон на поредицата, който ще гледаме през 2019 г. От HBO коментират, че сериалът се е превърнал във вид социално събитие - хората се събират заедно, за да го гледат, така че наличието на една специална серия уиски към него е приятно допълнение. 

още от Маркетинг