нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Стаж по време на карантина? Amazon и Goldman Sachs имат решение

Снимка: Shutterstock

Вълнението от класирането за стаж в компания с висок профил често се изразява във въпроси от типа на: "Какво ще стане ако се изгубя и не намеря мястото? Ще пристигна ли навреме? Как трябва да съм облечен?".

С настъпването на пандемията и предприетите мерки за социално дистанциране, остана само един въпрос: "Ще се състои ли стажът ми изобщо?".

Малцина са тези, за които ограниченията не представляват такъв проблем. Компании като Goldman Sachs и Amazon успяха да създадат стажантски позиции, които да бъдат провеждани от вкъщи, съобщава Marketwatch.

Виртуалните стажове позволяват на студентите да се включат в практическата дейност на специалността, която изучават или току що са завършили в големи компании и екипи. 

Това, разбира се, крие и своите недостатъци, тъй като така за стажантите е по-трудно да изградят симбиоза с останалите в компанията и/или екипа.

"Загубата е голяма. Това, което е интересно в такива програми са срещите лице в лице, създаването на взаимоотношения", казва Майкъл Оквилаг, стажант в отдел "Продажби" на Amazon. Въпреки това той е радостен, че изобщо има възможност стажът му да се състои, като обясни как много от тях при хората около него са били отменени.

Освен това му се налага да работи от дома му в Грузия, където часовата зона е различна от тази на централното управление на компанията. 

На Ии Жу пък ѝ предстои стаж като анализатор в Goldman Sachs, който е бил отложен с един месец. От компанията са ѝ обяснили, че ако в тези срокове не бъдат премахнати мерките за социални ограничения, стажът ще се проведе онлайн.

Нейните опасения са, че няма да може да се свърже добре с останалите от екипа, с който ще работи, което може да доведе до неуспех за задържането ѝ в компанията след като стажът приключи.

още от Работа