нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Apple обвърза бонусите със социални и екологични критерии

Guliver/Getty Images

Apple добавя критерии, свързани със социални и екологични отговорности при определянето на бонусите на висшите си мениджъри. Това става ясно от документи, депозирани вчера в Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ.
От 2021 година фактори, свързани с околната среда, със социалната ангажираност и с управлението, които се основават на ценностите на Епъл, както и други инициативи, ще бъдат включени в годишния бонус, съобщи американският технологичен гигант, цитиран от АФП.
Промяната ще влезе в сила тази година и цели да мотивира ръководителите на групата да постигнат изключително високи равнища на управление на екипите, поддържайки ценностите на компанията и в допълнение към постигането на солидни финансови резултати. Това подчертава групата от Силициевата долина в документите, предадени на американския борсов регулаторен орган, огбелязва БТА.
Тези критерии ще бъдат взети предвид от Епъл, за да реши дали бонусите на ръководителите на компанията трябва да бъдат увеличени или намалени с 10 процента.
Сред ценностите, които американският технологичен гигант обяви, че иска да популяризира, са устойчивите енергоизточници, многообразието на работното място, както и други социални и екологични въпроси. Финансовите цели, които ръководителите трябва да постигнат, за да получат бонуси, няма да се променят, уточни производителят на iPhone.
Според нас многообразието е двигателят на иновацията и е ключът за успеха ни, се посочва още в документа на групата.

още от Мениджмънт