Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

BILLA България с нов изпълнителен директор от 1 април

Назначението на Норберт Мисбрандт, начело на BILLA България, влиза в сила от 1 април

Норберт Мисбрандт ще бъде новият изпълнителен директор на BILLA България, назначението влиза в сила от 1 април, съобщават от компанията. Той има богат опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки и познава добре пазара в Централна и Източна Европа.

Досегашният управител на веригата у нас, Бойко Сачански, напуска управлението й

Норберт Мисбрандт започва кариерата си в BILLA ЦИЕ през септември 2011 г., след като е заемал позицията на изпълнителен директор в Lidl Румъния. Той преминава през позиции като главен оперативен директор в BILLA Румъния и BILLA Хърватия. През 2014 г. заема длъжността изпълнителен директор в BILLA Хърватия. През април 2017 г. се мести в Прага и оттогава е главен оперативен директор в BILLA Чехия.

От 1 април 2019 г. г-н Мисбрандт поема ръководството на BILLA в България заедно с останалите членове на Борда на директорите – главният оперативен директор Албена Георгиева и финансовият директор Ваня Динева-Странджевая.

BILLA е първата международна верига супермаркети, стъпила на българския пазар през 2000 г. В момента веригата е лидер по брой магазини в България със 124 обекта в 38 града. Плановете на компанията са фокусирани върху продължаване на експанзията и през следващите години. През 2019 г. BILLA подготвя откривания на ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center.

още от Мениджмънт