Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българка застава начело на L’ORÉAL за региона Адриатика-Балкани

Ваня Панайотова е новият Генерален мениджър на L’Oréal за пазарите от региона Адриатика-Балкани, включително България. От 1 март 2020 г. тя ще заеме мястото на Бриджит Стрелър, която поема нови функции в L’Oréal Group след 15-годишното управление на региона.

До момента Ваня Панайотова е Генерален мениджър на L’Oréal Румъния, като от утре официално тя ще отговаря едновременно за хъб L’Oréal Adria-Balkan и за Румъния.

Ваня Панайотова има богат опит, натрупан в продължение на повече от 20 години в FMCG сектора и впечатляваща кариера в управлението на международни компании и мащабни предприемачески начинания. Тя започва кариерата си в Procter & Gamble и продължава в Mondelez International, където заема длъжности с нарастващи отговорности в Източна Европа, Африка и Средния Изток. През 2017 г. се установява в Румъния като Генерален мениджър на Orbico. Kъм  L’Oréal Group се присъединява през 2018 г. на позицията Генерален мениджър на L’Oréal Румъния. Като завършен лидер със задълбочени познания за страните от региона Адриатика-Балкани, Ваня ще обедини енергиите на двете дружества с цел увеличаване на пазарния дял на L’Oréal във всички страни, които попадат в сферата на новите й отговорности.

Досегашният титуляр на поста, Бриджит Стрелър продължава кариерата си в L’Oréal като Генерален мениджър за хъба Чехия, Словакия и Унгария, считано от 1 март. Нейната мениджърска кариера в компанията стартира като Генерален директор за Балканите през 2004 г. с отговорността да създаде филиали на L’Oréal в Сърбия и България. Бриджит ръководи успешно клъстера Адриатика и Балкани над 15 г. и завоюва за L’Oréal позиции на безспорен лидер в региона.

още от Мениджмънт