нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Директорът на новините на „Би Би Си“ напуска поста си

Getty Images

Ръководителят на новините и актуалните предавания на „Би Би Си“ ще се оттегли от поста догодина. Фран Унсуърт пое ролята през 2018 г. и ще напусне в края на следващия януари, предаде „Индипендънт“.

„Имала съм място на първия ред в някои важни събития, включително Фолкландската война, конфликтите в Северна Ирландия, войните в Близкия изток, смъртта на принцеса Даяна, 11 септември и безброй избори“, казва Унсуърт в изявление и допълва, че заемането на позицията е било „голяма привилегия“.

„Работите, които съм вършила, невинаги са били лесни. Без съмнение някои бяха по-забавни от други. Но аз се гордея, че ги свърших всички и че работя за организация, която има толкова жизненоважна и ценна роля във Великобритания и по света“, коментира още тя.

Кариерата на Унсуърт в „Би Би Си“ започва преди около 40 години, когато е част от екипа на Радио 1. Била е новинарски редактор, ръководител на политическите програми, както и на събирането на новини. За първи път изпълнява длъжността директор на новини и актуални предавания през 2012-2013 г., но тогава е само временно. Тя става и първата жена директор в BBC World Service Group през 2014 г., като за нея генералния директор Тим Дейви казва, че „е въплъщавала ценностите“ на медията през цялата си кариера.

още от Мениджмънт