нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Джули Суийт става главен изпълнителен директор на Accenture

Джули Суийт

Джули Суийт встъпва от днес в поста главен изпълнителен директор на Accenture. До този момент тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на компанията за стратегии, консултиране, дигитални услуги, технологии и операции повече от 18 млрд. долара приходи за изминалата година – над 50% от общите.

51-годишната Джули Суийт става 27-мата жена, управляваща компания от Fortune 500, с което броят на лидерите от този пол в класацията продължава уверено да нараства. Като част от лидерския екип на Accenture през последните 10 години, тя играе важна роля за развитието на бизнес и инвестиционната стратегия на компанията. Назначаването й на лидерската позиция, освен признание за професионалните качества, е показателно за проповядваната от Accenture култура на равенство, а това дава енергия за развитието на креативността и иновациите.

Преди да се присъедини към Accentur, в продължение на 10 години Суийт е партньор в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Притежава докторска степен от Columbia Law School и е призната като авторитет по въпроси, свързани с иновациите, влиянието на технологиите върху бизнеса и равенство на работното място. Тя е и член на Business Roundtable, екип от главни изпълнителни директори на водещи американски корпорации, формиран с цел насърчаване на публични политики с ориентация към бизнеса.

Със своя дългогодишен опит и специализирани умения в повече от 40 индустрии и всички сектори на бизнеса, Accenture работи в пресечната точка на бизнеса и технологиите, за да помогне на своите клиенти да подобрят представянето си и да създадат устойчива добавена стойност. С около 469 000 служители в повече от 120 държави компанията е лидер в иновациите за подобряване на начина, по който хората живеят и работят.

От 2015 г. Accenture има Технологичен Център и в България. С офисите си в София и Пловдив, компанията наброява над 200 човека, като планира да продължи стратегията си за инвестиране в човешки капитал и равитие на таланти.

още от Мениджмънт