нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

GameStop търси нов главен изпълнителен директор

Shutterstock

GameStop търси нов главен изпълнителен директор, който да замести Джордж Шърман. Това е най-скорошният ход, чрез който търговецът на видеоигри задава тон на трансформацията от физически обекти към електронен магазин.

Смяната на ръководителя на компания ще бъде най-голямото разклащане в лидерския екип, откакто Райън Коен, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на бранда за храна за домашни любимци Chewy, се присъедини към борда на GameStop през януари и започна да полага основите за промяна в културата и стратегията на компанията, пише „Ройтерс“.

В търсенето на наследник на Шърман са се включили членове на директорския борд. Вече са проведени разговори и с потенциални кандидати от гейминг индустрията, както и от сферата на електронната търговия и технологиите.

През последните седмици главният финансов директор, Джим Бел, както и главният директор, ангажиран с клиентите, Франк Хамлин, напуснаха компанията.

Джордж Шърман е главен изпълнителен директор от април 2019 г. насам, а дългогодишният му опит до голяма степен е свързан с вериги за търговия на дребно, разчитащи главно на своите физически обекти. Опитът му се счита за не много подходящ за дигитална трансформация.

още от Мениджмънт