Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Главният изпълнителен директор на Skoda напуска поста си

Getty Images

Бернард Майер, главният изпълнителен директор на Skoda Auto, се оттегля от поста си в края на юли, след близо 5 години начело на компанията, предаде „Ройтерс“.

От ръководството не коментираха причината за оставката му, но отбелязаха, че негов наследник ще бъде избран от Борда на директорите през месец август.

Бернард Майер /Снимка: Getty Images

Автомобилната група е най-големият износител на Чехия и носи позитивни резултати на икономиката на страната, която тази година претърпява спад заради пандемията от COVID-19. През 2019 г. Skoda е продала 1.24 млн. превозни средства, а с помощта на Майер отбеляза рекордни приходи и печалби.

Той оглави компанията през ноември 2015 година, след като бе преместен от друга дъщерна компания от групата на Volkswagen – производителя на луксозни автомобили Porsche. Не е ясно дали Майер ще остане в концерна, както и дали оттеглянето му е свързано с обявеното преди два дни от Volkswagen преструктуриране на мениджърския екип. От VW си тръгва Андреас Реншлер, ръководител на дъщерното дружество Traton, считано от 15 юли. Директорът на MAN Йоахим Драйс също излиза от концерна.

още от Мениджмънт