нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Готови за следващата стъпка в кариерата с най-доброто продължаващо образование от Австрия

Източник: WU Executive Academy

За да се подготвят за следващата стъпка в кариерното си развитие, много мениджъри залагат на международно продължаващо образование от най-високо ниво, като например Executive MBA. Това не е случайно: правилната MBA програма е не само мощен двигател за развитие, но открива изцяло нови перспективи. Много хора обаче не осъзнават, че не е задължително да търсят бизнес училища във Великобритания, Франция или САЩ. Австрия също предлага отлични MBA програми.

Най-добрият пример за това е Global Executive MBA на WU Executive Academy. Наскоро програмата се класира на 34-то място в света в EMBA класацията на Financial Times – най-значимата MBA класация за годината.

„По отношение на качеството, международният поглед и това колко високо ценени са нашите студенти на пазара на труда, Global Executive MBA е напълно равнопоставена на водещите програми, предлагано от международните академични институции. Всъщност тя предлага на участниците някои предимства, които трудно се намират другаде“, казва проф. Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy.

Наравно с водещите международни бизнес училища

Два критерия играят ключова роля в избора на правилната MBA програма, тъй като са обективни показатели за нейното качество: международните акредитации и класирания. WU Executive Academy може да се гордее с това, че е сред малкото институции, които притежават така желаната „тройна акредитация“ - от AACSB, AMBA и EQUIS. "В момента има едва около 100 тройно акредитирани бизнес училища в световен мащаб. В допълнение, ние сме сред 50-те най-добри MBA програми според EMBA класацията на Financial Times за четвърта поредна година и в топ 35 в света за втори път след 2020 г. Резултатите ни са невероятни, особено в категориите, свързани с кариерното развитие. Нашите възпитаници са класирани на 11-то място по трудов стаж, а средната им заплата от 219,000 щатски долара и повишението на заплатите от 54% (в сравнение с преди MBA обучението) са впечатляващи, особено в международен план. По отношение на общата удовлетвореност от програмата, Global Executive MBA е оценена с изключително високия резултат от 9.75 от възможни 10 точки, задминавайки в това отношение  първите пет програми в класацията", казва Щьотингер.

Изразен международен фокус

Колкото по-международно ориентирана е една MBA програма, толкова по-добре тя отразява съвременната бизнес реалност, която се характеризира от дигитализация, културно разнообразие и бързи темпове на промяна. Три фактора са от особена важност в това отношение: произходът на участниците, преподаватели от цял свят и международни учебни пътувания. Повече от 70% от студентите в Global Executive MBA идват от чужбина, като в един випуск да има представители от над 25 държави е по-скоро обичайно, от колкото изключение. Половината от академичния състав идва от един от над 240-те университета и водещи компании от цял свят, с които WU си партнира. Освен това учебните пътувания до САЩ, Южна Америка и Азия са неразделна част от програмата.

Глобалният екипен проект променя правилата на играта

Големият финал на Global Executive MBA е глобален екипен проект, в който студентите участват в края на програмата. WU Executive Academy е едно от малкото престижни бизнес училища, които използват този иновативен метод на преподаване. „Уникалната особеност е, че студенти от различни Executive MBA програми, в различни часови зони, разпръснати на няколко континента, работят заедно по проект, обединени в глобални екипи, без да се намират на едно и също място“, обяснява Барбара Щьотингер. Членове на екипа имат възможност да се запознаят лично едва към края на проекта. Високите изисквания за изпълнение на задачите и рамковите условия карат участниците да приложат всички натрупани знания и уменията, които са придобили в хода на своите програми.

Лекции в хибриден формат

В момента WU Executive Academy предлага лекции в хибриден формат: те се провеждат на място, а студентите, които нямат възможност да пътуват, могат да вземат участие онлайн.  

Повече информация относно програмата и възможностите за стипендии вижте тук

още от Мениджмънт