нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Изпълнителният директор на UniCredit напуска поста си заради разногласия

Снимка: Shutterstock

Главният изпълнителен директор на UniCredit, Жан Пиер-Мустие, ще се оттегли от поста си през април следващата година заради конфликт с борда на банката относно стратегията за развитие.

Бившият инвестиционен банкер преведе банката през болезнено преструктуриране през последните четири години, пише „Ройтерс“.

„През последните няколко месеца очевидно стана ясно, че стратегията „Екип 23“ (бизнес план) и нейните основни стълбове вече не съответства на сегашното мислене на борда“, каза Мустие в изявление и добави, че отстъпва мястото си за формиране на ново попълнение, което да разработи бъдеща стратегия за управлението на UniCredit.

Според източници на „Ройтерс“ бордът на директорите на банката е провел неформални дискусии по отношение управлението на банката през изминалия уикенд.

UniCredit започва търсенето на заместник на Мустие, със селектирането ще помага консултантската фирма Spencer Stuart. Сред потенциалните кандидати, разглеждани в италианската преса, са изпълнителният директор на Mediobanca Алберто Нагел, директорът на UniCredit Диего дьо Джорджи, както и Франческо Джорджано, съизпълнителен директор по търговско банкиране за Западна Европа.

още от Мениджмънт