нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Карлсберг България с нов изпълнителен директор от 1 януари

Войчех Забински

Нов изпълнителен директор застава начело на  Карлсберг България от 1 януари, 2021 г. Настоящият вицепрезидент Маркетинг в Карлсберг Полша Войчех Забински  ще поеме управляващите функции на компанията у нас и ще отговаря за нейните бизнес резултати и бъдещо развитие. Карлсберг България е лидер на пазара на бира в страната, като през последните години не спира да увеличава пазарния си дял и да затвърждава портфолиото си от първокласни местни и международни бири.
 
Войчех Забински е част от Карлсберг Груп от 2004 г., като през този период е заемал различни маркетинг и търговски позиции. От 2015 г. той има ключова роля в управленския екип на компанията в Полша, като постига впечатляващ и устойчив ръст на един от все по-важните пазари в Карлсберг Груп.
 
Войчех се присъединява към екипа на Карлсберг Полша през 2004 г. на позицията бранд мениджър и бързо напредва в маркетинг структурата на компанията. През 2009-2010 г. напуска Карлсберг, за да стане маркетинг директор в Eurocash. Завръща се в Карлсберг Полша през септември 2010 г. като директор за EURO 2012. През септември 2015 г. Войчех е назначен за вицепрезидент по маркетинг в Карлсберг Полша, като допринася за успешното развитие на марките на компанията на полския пазар.
 
Досегашният изпълнителен директор на компанията – Денис Шерстенников поема ръководството на пивоварните Балтика в Русия също в рамките на Карлсебрг Груп, със задачата да развие бизнеса на ключов за групата пазар.
Денис е изпълнителен директор на Карлсберг България в периода 2017 -2020 г., като заедно със своя екип постига значителен ръст в пазарния дял и приходите на компанията.
още от Мениджмънт