нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Kaufland България с нов финансов директор

Иван Георгиев. Снимка:Личен архив

Иван Георгиев поема управлението на дирекция „Администрация и финанси“ в Kaufland България и става член на Управителния съвет на компанията, считано от 1 декември 2020 година. Той ще отговаря за стратегическото управление и развитието на финансовата, административната и технологичната дейност на търговската верига в страната, съобщиха от компанията. Чрез ръководената от него дирекция, Kaufland България ще продължи да интегрира иновативни технологични решения в своите процеси и да дигитализира голяма част от тях, допълват от там.

Дирекция „Администрация и финанси“ има важна стратегическа роля в структурата на Kaufland България. Тя включва направленията „Данъци“, „Право и съответствие“, „Контролинг“, „Счетоводство“, „Организация Администрация и финанси“, Информационни технологии“ и „Клиентски мениджмънт и ревизия“. Иван Георгиев поема позицията от досегашния административно-финансов директор Михаил Петров, който оглавяваше дирекцията от самото начало на дейността на Kaufland в България. 

Новият титуляр на поста има дългогодишен опит в сектора за модерна търговия. Част е от екипа на Kaufland България от 15 години, през които е управлявал редица национални и международни проекти и е отговарял пряко за всички процеси и системи в дирекция „Администрация и финанси“. През 2016 застава начело на новооткритата технологична компания Kaufland Service IT HUB, която разработва иновативни софтуерни решения за цялата група Schwarz, част от която е и Kaufland.

Иван Георгиев притежава магистърска степен по „Финанси“, придобита от Университета за национално и световно стопанство. Владее немски и английски език.

още от Мениджмънт