нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Моментна снимка: Какви са заплатите на мениджърите у нас?

Shutterstock

В края на годината, преди да поискате повишение за 2020, разберете кой колко получава. Моментна снимка на чистите месечни възнаграждения за София, страната, по размер на компанията, функция и ниво в йерархията ще ви ориентира за финансовата оценка на бизнеса за цената на квалифицирания труд.

Към момента най-добре платени са ИТ директорите, главните изпълнителни директори и директорите на кол центрове със заплати между 9 хил. лв. и 10 хил. лв. Средно добре заплатени са позициите маркетинг мениджър, мениджър проекти и ръководител отдел. Те получават между 3400 лв. и 3600 лв. месечно. Нормално е по-големите организации да плащат по-добре. За една и съща позиция заплатите в компаниите с повече от 250 служители понякога са с до 20% по-високи от възнагражденията в малките структури.

Това е само част от подробните данни, които всъщност очертават така важната за вас моментна снимка в новия брой на списание „Мениджър”. Освен сравнителния анализ на възнагражденията за различните ръководни позиции в различни сектори, от него ще научите и колко получават професионалните мениджъри – тези, които управляват най-печелившите компании у нас. Сумите са впечатляващи!

още от Мениджмънт