Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нов управителен директор на Panasonic за Централна и Източна Европа

Дейвид Прийс, снимка - личен архив

Дейвид Прийс е новият управляващ директор на Panasonic за региона на Централна и Източна Европа, назначението влезе в сила от 1 октомври, съобщиха от компанията.

Прийс се присъединява към екипа на Panasonic още през 1991 г. във Великобритания, като преди това е работил в сферата на цифровите музикални инструменти за японската компания Roland Corporation. Той заема различни длъжности в областта на продажбите и маркетинга в Европа. През 2013 г. се прехвърля в маркетинговия офис на компанията в Германия като директор “Брандинг стратегии”, а след завръщането си във Великобритания през 2015 г. заема постовете маркетинг директор и заместник-управляващ директор.

"Идвам от пазар, на който Panasonic успя да заеме значителен дял в сферата на OLED телевизорите, цифровите фотоапарати, аудио и видео техниката, кухненските електроуреди, телефоните и уредите за лична хигиена, и виждам големи възможности за увеличаване на бизнеса в този регион.", коментира новото си назначение Прийс. Освен в основните бизнес сегменти на компанията, като аудио/видео и изображения, той вижда много голям потенциал за растеж и в развиващите се области като уреди за лична хигиена например, където Panasonic е номер 1 в Япония и се насочва към Европа като ключов пазар за разширяване, и слушалки, където компанията увеличава ресурсите си за разработване и внедряване на иновации.

още от Мениджмънт