Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Остава само седмица до крайния срок за номиниране за Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора

Източник: БАУХ

Само седмица остава до крайния срок за номиниране и кандидатстване за Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) 

Над 10 000 са специалистите по управление на човешки ресурси в страната ни и тяхната функция става все по-съществена в условията на динамичната бизнес среда и растящата нужда от квалифицирана работна ръка на пазара на труда. Организациите се надпреварват да проектират и въвеждат все по-нови и успешни практики за намиране, привличане и задържане на таланти. А годишните награди на БАУХ отличават най-добрите и иновативни практики и решения в сферата на управлението на човешките ресурси.

Тази година номинациите са в шест категории: HR мениджър на годината, HR професионалист на годината, Най-ангажиран с управлението на хора организационен лидер, HR проект на голяма компания, HR проект на малко и средно предприятия и HR екип. 

 Процедурата за кандидатстване е улеснена, а достъпът до информация – максимално бърз. Ето кои са стъпките за участие:

  • Всеки, който желае, може да номинира себе си, свой колега, партньор, екип, изпълнителен директор или мениджър през специалната форма в сайта на инициативата. Единственото условие е номинираният да е член на организацията.
  • След тази стъпка номинираният кандидат получава от организаторите специален формуляр, който той попълва и им връща, като крайният срок е до 10 декември, 2019 година
  • Следва разглеждането на кандидатурата от компетентно жури, с чиито членове кандидатът има среща, разговор. Призьорите ще бъдат обявени в края на януари 2020 г. на специална церемония, на която по традиция присъстват стотици представители на бизнеса и на HR гилдията в България.

Годишните HR награди на Българска асоциация за управление на хора имат вече над 15-годишна история. Носители на наградите през годините са били компании от различни индустрии; HR професионалисти с различен опит и винаги с отлична експертиза; изпълнителни директори, които са искрено ангажирани с развитието и управлението на хора в организациите си. Наградата в категория „Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер на годината“ за 2018 г. спечели Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1 България. „Високо ценя наградата от HR гилдията в България. Неслучайно тя, заедно с много други награди дойде в годината на ребрандирането на А1. Основен принос за успеха ни имаха служителите, които свършиха изключителна работа в много кратки срокове и постигнаха забележителни резултати.", споделя той година по-късно. "Заедно с HR екипа ни разработихме проект за подобряване на условията на работа, повишаване на удовлетвореността от компанията като работодател и активно участие на служителите в процеса на трансформация. В този смисъл ролята на колегите от HR е да създадат средата за свободно действие и да подпомогнат процесите в компанията така, че да съхранят ценностите й и да опазят екипния дух на ефективност и съпричастност. Използвам повода да призова представителите на бизнеса да се присъединят към Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора, където могат не само да споделят своите най-успешни проекти, но и да сверят собствената си ефективност. Знам, че българският бизнес има какво да покаже и вярвам, че управлението на хора е сред най-важните функции за постигане на целите на успешния бизнес.“, подчертава той

Отличията на Българска асоциация за управление на хора са ценно признание за добре свършена работа и доказана висока експертиза, те имат професионална и морална стойност, а разнообразието от проекти и идеи увеличава ценността на инициативата, като единствена по рода си в България.

 Номинирайте СЕГА, кандидатствайте до 10 декември 2019 г.!

още от Мениджмънт