нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

От новия брой на списание Мениджър: Теодора Петкова - новият банкер

Снимка: Юлиян Донов

Ккакво се случва, когато наследяваш много успешен предшественик? Това е онзи кръстопът в живота и кариерата, в който, ако се съмняваш дали можеш да летиш, не политаш. Това споделя Теодора Петкова в ролята на Новия банкер от корицата на новия брой на списание мениджър. Тя наследи като главен изпълнителен директор и председател на УС на Уникредит Булбанк легендарен професионалист и топ банкер от международна величина Левон Хампарцумян, който 18 години е ръководил банката по изключително успешен начин

"Това е голямо предизвикателство, защото разбираш, че си израснал в банката, познаваш всички в банката, обичаш банката, но тя вече ти изглежда по различен начин. И трябва да си дадеш време, за да видиш всички неща, които си мислил, че трябва да промениш, дали трябва да промениш точно по този начин, по който си смятал преди. А това е много важно, защото не можеш да си позволиш да сбъркаш още с първото нещо, което правиш като изпълнителен директор.

Затова първите 14 дни не можех да спя. Съмнявах се в себе си: „Тези хора правилно ли са ме избрали?“, „Аз дали не съм ги подвела, че мога да се справя?“, „Готова ли съм за такава роля?“... Но после започнах да се самоубеждавам: „Теодора, я се стегни! Имай повече доверие в себе си. Има ли нещо досега, с което да не си се справяла?“. Започнах даже да си го повтарям пред огледалото. ", разказва Новият банкер. Цялото интервю с Теодора Петкова можете да прочетете в новия брой на сп. "Мениджър", който вече е на пазара.

още от Мениджмънт