нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Председателят на Suzuki се оттегля от поста си

Getty Images

Председателят на Suzuki Motor Corp., Осаму Сузуки, се оттегля от поста си по-късно тази година, след като бе начело на автомобилния производител по-дълго от всеки друг лидер в индустрията, предаде Bloomberg.

Сузуки изпълняваше длъжността на президент в продължение на 22 години, а след това продължи като председател в продължение на две десетилетия.

„Дефинирана бе посоката на корпоративното управление към 2030 и 2050 година. Следователно, с изтичането на настоящия мандат Сузуки ще се оттегли“, се казва в изявление, цитирано от „Ройтерс“.

Шефът на Suzuki превърна компанията в един от най-големите производители на малки превозни средства в света. Той работи по разрастването на бизнеса чрез откриване на нови пазари вместо пряко конкуриране с други японски гиганти в индустрията, сред които Toyota.

Сузуки ще бъде назначен за старши съветник след събрание на акционерите през юни. През 2015 г. той отстъпи титлата си на президент на сина си Тошихиро Сузуки, облекчавайки пазарната несигурност относно наследяването на управлението на фирмата.

още от Мениджмънт