Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Служителите на Facebook ще работят от вкъщи до края на годината

Снимка: Shutterstock

Технологичният гигант Фейсбук ще позволи на повечето си служители да продължат да работят от домовете си до края на 2020 г., заяви говорителят на компанията пред бизнес телевизия CNBC, цитиран от БНР.

Очаква се изпълнителният директор Марк Зукърбърг да обяви официално, че водещата социална медия ще позволи на всички свои служители, които могат да вършат работата си от разстояние, да продължат да го правят.

Компанията ще започне да отваря повечето си офиси на 6 юли, посочи говорителят на Фейсбук, допълвайки, че социалната медия все още не е определила кои точно нейни служители ще бъдат помолени да се върнат на работа в офисите ѝ.

Марк Зукърбърг обяви през април, че тъй като повечето служители във Фейсбук могат да вършат работата си дистанционно, компанията "чувства отговорност да позволи на хората, които нямат тази гъвкавост, първо да имат достъп до споделените публични ресурси". Той също така каза, че компанията няма да провежда събирания на повече от 50 души поне до юли 2021 година.

Фейсбук беше сред първите технологични компании, които поискаха от техните служители да започнат работа от разстояние. Оттогава компанията положи доста усилия, за да подкрепи служителите си в отговор на пандемията от коронавирус. Фейсбук предостави на своите служители бонуси от под 1000 долара за нуждите им от работа вкъщи и за отглеждане на техните деца. Тя също така им предостави портални устройства за видеообаждане.

още от Мениджмънт