Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Започна шестото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса

45 участнички ще се включат в безплатната високопрофесионална програма за надграждане на умения, насочена към дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес. Обученията се провеждат с подкрепата на компании, членове на Съвета на жените в бизнеса в България

45 участнички започват обучение в шестото издание на Лидерската академия ‎‎„Успяваме в България“ на Съвета на жените в ‎бизнеса в България.

 "Поздравявам Съвета на жените в бизнеса в България и съм убедена, че Лидерската академия ще е и полезно, и приятно изживяване, ръководено от успели жени-мениджъри, които участват в икономиката на София и България.“ Това заяви кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата, по време на официалното откриване на шестото издание на Лидерска академия ‎„Успяваме в България“. Тя посочи, че всяка година вижда все по-мотивирани и по-ентусиазирани участници в обучителната програма, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ).

Официалният старт на новото издание на академията бе обявен на 19 септември в Международния център на УниКредит Булбанк и събра членове на СЖББ, участнички от предишните издания, техните обучители, както и съмишленици на каузите на сдружението.

Близо 220 алумни вече са завършили една от най-успешните инициативи на СЖББ, носител на приза „Инвеститор в ‎човешкия капитал“ на Българския форум на бизнес-лидерите. В новото издание участват 45 дами, избрани след трудна селекция.

"Имам удоволствието да открия Лидерска академия за шести път, което е доказателство, че програмата е дългосрочна и устойчива“, каза на церемонията д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България. Тя припомни, че в нея участват обучители от фирмите-членове на СЖББ, които изцяло на доброволни начала инвестират своето време и споделят знанията си, за да бъде програмата безплатна за участващите.  По думите й с всяко изминало издание работата на комисията, която подбира кандидатите, става все по-трудна заради все по-големия брой желаещи да станат част от програмата.

През следващите месеци СЖББ ще обяви и нови обучения, насочени към развитие на бизнес уменията, които ще бъдат отворени за всички желаещи, допълни тя.

Участничките в новото издание на Лидерската академия идват от различни сектори на бизнеса, което дава богатство от различни гледни точки, отбеляза Цветанка Минчева –  директор Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“, която е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България. Приблизително половината от тях работят в компании-членове на СЖББ, като това придава добавена стойност за членуващите в организацията фирми. Друга част от участничките са предприемачи или работят за фирми, които не са членове на сдружението, отбеляза тя.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е безплатна високопрофесионална обучителна програма, която вече шеста година подготвя дами на средни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, развиващи собствен бизнес, за следващите стъпки в професионалното им развитие.

Обучителната програма стартира през 2014 г. Тя се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България и е напълно безплатна за участниците в нея.

Модулите са насочени към развиване на лидерските умения, така че да се насърчат инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Членовете на Съвета на жените в бизнеса в България и на управителния съвет на организацията се включват в обученията, опознавайки участничките и споделяйки с тях личен опит, съвети и напътствия. Академията е проект в изпълнение на една от целите на Съвета – да предлага достъпни програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции.

още от Мениджмънт