Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

16 биологични причини за забавянето на косопад

При смяна на сезоните и особено след летните месеци, когато не сме следяли стриктно какво хапваме, косопадът е често срещано явление. Дерматолозите препоръчват да сме бдителни и да следим дали падането на косата не се засилва с времето, тъй като в тези случаи е задължително да се консултирате със специалист. 

Обикновено косата преминава през две фази – процес на растеж, който продължава от 2 до 6 години, следван от фаза на почивка, която може да е с продължителност до половин година. Според специалистите процентът на страдащите от косопад жени и мъже през последните години стремглаво се увеличава заради няколко комбинирани фактора. Стресът е на първо място, следван от небалансираното хранене, климатичните промени, редовното и понякога прекалено третиране на косата, като къдрене, изправяне, боядисване, удължаване, промяна в хормоналния баланс по време на бременност или кърмене, менопауза и дори редовното приемане на противозачатъчни. 

Да, списъкът е доста дълъг, а косопадът е проблем, на който трябва да обръщаме повече внимание. Това важи и за козметиката, която използваме за косата си, защото промяната на начина на живот невинаги е достатъчна. Трябва и малка външна намеса и ние я открихме под формата на серум и шампоан Phytonovathrix.

Лаборатории Phytosolba разработват уникална формула за борба с косопада, определяйки основната причина за неговата поява, а именно – нарушаване на жизнения цикъл на косъма. Те идентифицират ключов протеин Wnt, който действа като ключ, необходим за отключването на нова анагенна фаза. Новата формула на серия Phytonovathrix съдържа  екстракт от семена на целина, който подобрява производството на протеин Wnt с +49%, подпомагайки преминаването от телогенна към анагенна фаза и допринася за растежа на косата.

Първо, измиваме косата си с шампоана Phytonovathrix, който освен екстракта от гуарана, придаващ сила и еластичност, съдържа и екстракт от червено водорасло и екстракт от хвощ със силно защитно действие. И докато нежно отстраняваме следите от външните агресори и внимателно разнасяме продукта, знаем, че той допринася и за стимулиране на растежа на по-здрава и силна коса. Поради естествената му по-течна формула шампоанът се нанася директно върху скалпа.

По-специален обаче е серумът Phytonovathrix, който съдържа букет от растителни, активни екстракти – семена от целина, лилаво лале, байкалски шлемник и стволови клетки от глобулария. С него вече започна нашата 3-месечна програма, за да сме сигурни, че сме преборили проблема, защото той не само овладява косопада, но и възстановява плътността и еластичността на косата. Как се използва? Добре е да се нанася три пъти седмично. След измиване с шампоана Phytonovathrix, върху подсушена коса се нанася съдържанието на една ампула по целия скалп. След това леко се масажира, за да проникнат по-добре съставките, а след това можем да разрешем и стилизираме косата. Няма нужда от отмиване.

Резултатите са клинично доказани: косопадът намалява с 84%, растежът на косата се повишава със 75%, а капещата коса при стилизиране намалява със 72%. Косата ще ви се „усмихне“ с нова жизненост, сияние, блясък и плътност.

Време е за презареждане на косата, а от PHYTO знаят как!

още от Наука и здраве