Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Как да съживим кожата след зимната "хибернация"

850

Shutterstock

В началото на пролетта човек чувства особено остро физическа умора, слабост, апатия, качване или рязък спад на кръвното налягане. Експертите обясняват това състояние със смяната на сезоните, пише ABC Fact. 

Кожата на лицето ни по това време на годината е най-уязвима. Тя е силно изложена на отрицателните атмосферни фактори като внезапни промени в температурата на въздуха, вятър, дъжд, студ, плюс негативният ефект на замърсената екологична среда в големите градове, изгорелите газове на автомобилите и т.н.

Как бързо можем да "съживим” кожата и да подобрим настроението си?

Витамин D удължава младостта на клетките

Той се синтезира в тялото под въздействието на слънчевата светлина, след което се прехвърля от кожата към другите органи, концентрирайки се главно в черния дроб и кръвната плазма. Витамин D е изключително важен не само за кожата на лице (удължава младостта на клетките и тъканите, но и за състоянието на костите, ноктите и косата. Активно участва в метаболизма на калция и фосфора. Укрепва имунната система, подобрява зъбния емайл, увеличава плътността на мускулната тъкан. В допълнение, витамин D е необходим за нормалното функциониране на много жлези с вътрешна секреция, по-специално на ендокринните жлези. И особено важен за деца и възрастни.

още по темата
още от Наука и здраве