Определиха кои са най-полезните и достъпни храни

Определиха кои са най-полезните и достъпни храни

Определиха кои са най-полезните и достъпни храни

Британски учени определиха пет продукта, които едновременно са най-достъпни и най-полезни за здравето.

Според тях златната петица се състои от:

1. Чушки
2. Сусам
3. Морското зеле, срещано още и като ламинария, също и келп
4. Куркума
5. Гъби

Всеки от тези продукти влияе благоприятно на целия организъм, казват учените, тъй като съдържа важни комбинации от полезни вещества.

Така например, гъбите са богат източник на селен, но и на белтъчини.

Морското зеле съдържа много желязо и калий, а куркумата действа противовъзпалително и в същото време регулира кръвната захар.

Редовната употреба на тези продукти подпомага правилното функциониране на целия организъм. Освен това, те са достъпни за всеки, казват учените. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ