Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

СЗО създаде наръчник за добро здраве в условия на карантина

Getty Images

Европейското подразделение на Световната здравна организация разработи кратък наръчник с препоръки за физическо и ментално здраве в условията на карантина.

Експертите препоръчват на възрастните всяка седмица да отделят за активност по 150 минути за такава с умерена интензивност, 75 минути с висока интензивност или комбинация от двете. Сред методите за релаксация на ума пък е медитацията с дълбоко вдишване и издишване.

Ръководството е предназначено само за хора без симптоми или диагнози, свързани с остри респираторни заболявания и не може да измества лекарски указания.

Вижте пълното му съдържание тук.

Днес, на специален брифинг по темата за подкрепата на менталното и физическото здраве по време на пандемията от коронавирус, президентът на СЗО-Европа, Ханс Клуге, обяви, че съвместно с партньорите на организацията се подготвят още материали, включително инфографики, специална книжка за деца на възраст между 4 и 10 години, както и инструменти за оказване на психологическа първа помощ и контрол. Той гарантира, че всичко ще бъде достъпно онлайн.

„Проблемът, който стои пред всички нас, е как се справяме и реагираме на стресови ситуации“, сподели Клуге. „Лично аз опитвам да се придържам към нещата, които са работили за мен и преди, когато съм искал да бъда спокоен, например научаване и практикуване на прости отпускащи техники като дишане, релаксация на мускулите, медитация на ума. Всичко това може да е много полезно“, добави още той.

още от Наука и здраве