Затвори

Нещата, които бихте искали да знаете като тинейджър

Снимка: Guliver / Getty images

Всички сме били тинейджъри и всички сме имали едни и същи проблеми, пишат редакторите на AdMe.ru. Но и както всички тинейджъриq сме били убедени, че проблемите ни са уникални и че никой не ни разбира.

Ако имахме възможност да напишем писмо към себе си в онези години, какво бихме могли да си кажем, да се предупредим? Ето няколко неща, които вероятно би ни се искало да можехме да знаем като тинейджъри. Но пък никой не се е родил научен.

1. Неуспехът може да бъде най-доброто нещо, което да ни се случи.

Провалите са винаги неудобни. Но хубавото е, че можем да научим много от грешките си. По-добре е да си тийнейджър, който греши, но опитва, отколкото възрастен, който не умее да се справя. Възрастните също се провалят. Много. И най-важното е да се поучим колкото можем повече от нашите неуспехи като млади и да научим, как да ги превърнем в свои силни страни.

2. Да се научим да се грижим първо за себе си.

Не, не става дума за егоизъм. Става въпрос за помагане. Не можем да помогнем и да се грижим за други хора, ако не знаем как да се грижим за себе си. Трябва да се научим да си задаваме лимити, да премахнем отрицателните нагласи, да медитираме, да зареждаме енергийните си нива, да филтрираме токсичните хора около себе си, да използваме слънцезащитни продукти и да пием достатъчно вода. Поддържането на здравето, щастието и привлекателността помага за изграждането на доверие и привличането на хора.

още от Ново поколение