нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

13 стипендии за студенти без родители осигури тази година #steniskanabala. Випуски'80 и '90 също подкрепят кампанията

13 стипендии  за първокурсници във ВУЗ без родители и 3 финансови поощрения за отличен успех на второкурсници и третокурсници осигури и тази година кампанията #steniskanabala. Събраната през инициативата сума за 2021 г. е 29 335 лева. Подкрепата за абитуриенти сираци е дългогодишна кауза на Мото-Пфое, надградена с времето до появата на #steniskanabala. В партньорство с БЧК и DHL Express България, от 2014 г. и досега програмата финансира тези, които продължават да учат във ВУЗ, за да имат те равен старт в живота със своите връстници като насърчава зрелостници да направят жест с дарение за свои връстници, като закупят и облекат тениска с кауза, избрана от сайта https://steniskanabala.bg.

Масово участвалите с тениски и дарения класове тази година са класове от математически и езикови гимназии в Пловдив, Вършец и София. Болшинството млади дарител, са индивидуални зрелостници, наред с вече бивши зрелостници и корпоративни спомоществователи. Вдъхновението от жеста на тези, които отдавна са били абитуриенти, но редовно подкрепят кампанията #steniskanabala, провокира за първи път през 2021 г. да бъдат създадени специални тениски за випуските от декадите на 80-те и 90-те години и от 00-те и 10-те години на XXI век.

От стартирането си през 2014 г. досега инициативата общо е набрала 582 600, с които са осигурени 259 стипендии за първокурсници без родители и 98 поощрения за отличен успех на второкурсници и третокурсници. Броят на дарителите и купените тениски до момента общо е 12 000, а на участващите в кампанията училища - 235.

#Steniskanabala продължава и през 2022 г. като отново ще покани хиляди абитуриенти да се сбогуват с училището с тениска, вместо скъп тоалет като да дарят средства за ученолюбивите си връстници сираци, които ще станат студенти догодина. Програмата благодари на своите верни съмишленици и партньори от самото ѝ начало – Български червен кръст, които разпределят стипендиите и DHL Express България, които благотворително доставят тениските до дарителите. Заедно те продължават да помагат и поощряват младите хора да продължават образованието си.

Дарения и поръчка на тениски се осъществява през сайта на програмата. Информация за инициативата и правилата за кандидатстване за стипендии също са на https://steniskanabala.bg/.

още от Общество