Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Агенцията по заетостта дава безплатен достъп до над 20 електронни обучения за безработни

Агенцията по заетостта стартира инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова работа. 

Първото предложение от новата инициатива за самоусъвършенстване в домашни условия е платформата MyCompetence.bg, достъпна на https://mycompetence.bg/bg/. След регистрация потребителите получават безплатен достъп до над 20 електронни обучения в различни области, тестове за оценка на компетенции, инструмент за самооценка, чрез който да определят степента на владеене на изискваните за конкретна длъжност умения, както и много други възможности. 

За безработните, регистрирани в бюрата по труда, платформата е и начин, през който да се осъществява и комуникацията с трудовия посредник. За хората, които все още не са се регистрирали в платформата, от Агенцията по заетостта ще го направят служебно. Достатъчно е всеки да се свърже с трудовия си посредник по телефона и да продиктува имейла си. В отговор ще получи активационен линк към web-приложението, личностен профил и платформата MyCompetence. 

Повече информация е публикувана на страницата на Агенцията по заетостта в рубриката - Търсещи работа/Професионално ориентиране

 

още по темата
още от Общество