нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Акции за $1,8 млрд. ще получи Мелинда Гейтс при развода

Getty Images

Съпругата на Бил Гейтс - Мелинда ще получи ценни книжа на стойност 1,8 милиарда долара при развода си с него, пише Bloomberg.

В портфейла, който ще придобие, ще има акции от канадската национална железопътна компания, чиято стойност се оценява на 1,5 млрд. долара, както и дял на стойност 300 млн. долара в най-големия автомобилен дилър в САЩ, Autonation.

Разделянето на собствеността все още продължава, уточнява изданието.

По-рано дъщерята на основателя на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда - Дженифър сподели, че разводът на родителите ѝ се е превърнал в „труден период за цялото семейство“. Двамата обявиха решението си вчера, а раздялата идва след 27 години брак

Дженифър Гейтс отбелязва в публикация, разпространена в социалните мрежи, че няма да коментира подробности за развода, но в същото време благодари на последователите си за „добрите думи и подкрепа“, както и за „проявеното уважение към личния живот на нейното семейство“.

Уилям Гейтс и Мелинда Френч се ожениха през 1994 г. Преди това Мелинда работи дълго време в Microsoft в отдела за разработка на мултимедийни продукти на компанията. По време на брака си двамата отгледаха три деца и основаха благотворителна фондация, чиято основна задача е да подпомага здравеопазването по целия свят.

още по темата
още от Общество