Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Американец обяви пълен бойкот на новините

100

Той е приключил с новините. От 8 ноември 2016 г. и избирането на Доналд Тръмп за президент, 53-годишният американец Ерик Хагерман това, което нарича “блокада“ и „детоксикация“ от всякакви форми на информация.

Оттогава бившият служител на Nike не е отворил вестник и не е пуснал нито веднъж радио, разказва „Ню Йорк таймс“.

„Не беше защото искам да се отдалеча от Тръмп и да сменя темата. Беше все едно че съм вампир и най-малкият фотон от Тръмп ще ме превърне в прах“, пояснява обявилият пълно въздържание от новини Ерик от фермата си в южен Охайо.

Днес той не знае абсолютно нищо за света около него. Не е чул за масовите убийства през последните месеци в САЩ, нито за движението Me Too след обвиненията за сексуален тормоз срещу Харви Уайнстийн, нито за протекционистките мерки Тръмп.

„Емоционално съм в по-добро здраве, отколкото когато и да било преди. Интересувах се от новините в продължение на десетилетия, но какво от това“, продължава Хагерман.

Допреди 3 години той работел по 12-14 часа на ден. По онова време бил търговски директор на онлайн продажбите в Nike. Преди това работел за Walmart и Disney. Кариерата му позволила да си купи ферма в Охайо и да се оттегли от „цивилизацията“. Наложило му се обаче да свикне с ново усещане: скуката. Често му се случвало по цял ден да не види и да не говори с никого. Отегчавам се, но това не ме притеснява. Гледам назад в миналото и то много ме забавлява, пояснява мъжът, който живее съвсем сам и никога не се е женил. От време на време ходи в кафене, на 30 минути от дома му, но всички служители да предупредени, че не трябва да говорят за новините.

Ерик Хагерман е запазил контакта с част от приятелите си, но при условие – на всяка цена да избягват да говорят пред него за политика, икономика или каквито и да е новини.

още от Общество
19
Събота
Януари