Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Американският университет в България търси младите будители

374

Д-р Стивън Съливан, президент на АУБ. Снимка: АУБ

Президентът Росен Плевнелиев /2012-2017 г./, членове на борда на Американския университет в България (АУБ), сред които Андрей Делчев и Тим Хигинс, президентът на АУБ д-р Стивън Съливан, зам.-ректорът на институцията д-р Емилия Занкина, представители на бизнеса дадоха старт на една вдъхновяваща кауза - новата стипендиантска програма на АУБ, Rising Impactors. С мисъл за бъдещото и в духа на ценностите на АУБ, стипендията предоставя възможност на млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност, да получат качествено образование и да продължат да бъдат носители на позитивна промяна в обществото. Rising Impactors се фокусира върху бъдещите лидери на България, които имат нужда от подкрепа за развитието си днес.

Именно промяната е вселената, в която младите хора живеят днес! Нека заедно подпомагаме промяната да се случва.”, посочи в словото си президентът на АУБ, д-р Стивън Съливан.

Програмата Rising Impactors е отворена за всички ученици в 12-и клас, а първите стипендианти ще бъдат избрани от специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществената промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна.

 „В свят на глобализация се чувстваме ангажирани да даваме на младите хора повече причини да останат и променят обществото в своята родна страна! Rising Impactors е причина и възможност! Сигурен съм, че в лицето на бизнеса ще намерим много будители”, изтъкна Росен Плевнелиев, който заедно със съпругата си стана първият дарител за каузата.

Росен Плевнелиев, Президент на Р България 2012-2017 година. Снимка АУБ

още от Общество
20
Понеделник
Май