нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Арестуваха в Сливен осъден за педофилия британски пастор

Снимка: Shutterstock

Британски пастор с присъда за педофилия е бил задържан в Сливен днес, съобщи "Фокус", като се позова на официална информация от прокуратурата. Срещу него е бил подаден сигнал за блудствени действия с малолетни в ромския квартал "Надежда" в Сливен. Мъжът е задържан тази сутрин, срещу него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура.

Пасторът Даниел Хъл е осъден на 15 месеца затвор за педофилия през 2017 г., но успява да напусне Великобритания, а по дирите му тръгва разследващия журналист от BBC Пол Кениън, открива го в ромската махала в Сливен, притиска го с неудобни въпроси и след това прави цял филм. Така случаят излиза на бял свят. От филма на журналиста става ясно, че Хл е бил действащ пастор, когато се изправя пред съда за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си. След като изтърпява наказанието си, той получава забрана да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова, както и да общува с малолетни в отсъствието на техен родител. Хъл обаче успява да напусне родината си и си купува няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на огромна почит. Жителите на ромската махала дори бранят с камъни своя любимец, когато снимачният екип на BBC се появява там и се опитва да направи интервю с пастора.

Във филма представител на Лондонската полиция заявява, че е „ужасен” от факта, че педофилът контактува необезпокоявано с деца в България. „Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция”, казва още той.

След днешния арест на пастора, прокуратурата в Сливен ще иска задържане под стража за 72 часа.

още от Общество