нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

БЧК раздава 6 тона хранителни продукти на хора в нужда

Getty Images

Българският Червен кръст ще раздаде още един транш хранителни продукти на хора в нужда. Продукти от първа необходимост ще получи всеки, включен в предварително изготвени списъци на Агенцията за социално подпомагане, предаде „Нова“.

Почти 23 кг храна от 16 вида ще могат да вземат майки, които отглеждат дете до една година или дете с увреждане, родители, получили помощ за първокласник, както и семейства, които са пострадали след бедствия и такива, които са поучили помощ за отопление. Лицата с над 90% инвалидност и с ниски доходи също ще могат да се възползват.

Подкрепата възлиза на общо над 6 хил. тона и се съфинансира от Европейския фонд за подпомагане.

В София пунктовете за раздаване на хранителните продукти ще бъдат общо девет. Програмата започна през седмицата и ще продължи до 27 ноември. Пълният график на пунктовете е достъпен тук.

Вчера БЧК съобщи, че в продължение на шест месеца ще реализира и мащабна програма в помощ на хиляди хора, засегнати от пандемията, с финансова подкрепа в размер на малко над 690 хил. лева, предоставена от Американската агенция за международно развитие. Дейностите включват промоция на здравни практики сред ромското население в страната, предоставяне на „Карти за занимания“ на 2500 уязвими и нуждаещи се деца, създаване на Гореща телефонна линия и онлайн чат, както и предоставяне на лични хигиенни пакети на 30 хил. социално слаби граждани.

още от Общество