Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бивш зам.министър на туризма се оплака от опит за сплашване, Ангелкова ще го съди

100

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Трима маскирани мъже са се опитали да нахлуят вчера вечерта в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев близо до Евксиноград, сподели самият той в ефира на bTV. Според него категорично не става дума за опит за кражба, а за сплашване, което той свързва с интервю, дадено от него преди дни. В него той отправя остри критики и обвинения към министърът на туризма Николина Ангелкова. В отговор, тя заяви, че ще съди Ботев, който беше част от екипа й до началото на 2015 година.

Опитът за нахлуване в дома на бившия зам.министър е станал малко след 22 ч. вечерта. Единият от маскираните вече бил прескочил оградата, когато един от синовете на Ботев го видял, развикал се и заради настаналата суматоха и фаровете на преминаваща по улицата кола цялата групичка побегнала. 

Именно часът на нападението е причината Ботев да смята, че става дума за демонстративно сплашване, а не за обир.: „В 10 вечерта маскирани обирджии – явно много трябва да държат на качеството на съня си", коментира той. Ботев сподели още, че е обсъдил случая и с полицаи, които също били на мнение, че едва ли става дума за обир - крадците обикновено избирали малките часове на нощта за действие. 

На въпрос на водещата Биляна Гавазова свързва ли с нещо този опит за нападение и сплашване, Ботев отговори без колебание: "Свързвам го с  едно безкрайно остро интервю, което дадох преди дни за телевизия "България он ер и заявих, че начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите. След това интервю получих и  „определени съвети”", каза още Ботев.

Малко по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова излезе с позиция, в която се казва: "Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм.“

Ботев беше част от екипа й от квотата на Патриотичния фронт, като преди това беше в кабинетите „Орешарски” и „Близнашки”. Ангелкова беше в конфликт с него още от самото начало на съвместната им работа. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият бранш.

още от Общество
15
Четвъртък
Ноември