Затвори

Бивш зам.министър на туризма се оплака от опит за сплашване, Ангелкова ще го съди

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Трима маскирани мъже са се опитали да нахлуят вчера вечерта в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев близо до Евксиноград, сподели самият той в ефира на bTV. Според него категорично не става дума за опит за кражба, а за сплашване, което той свързва с интервю, дадено от него преди дни. В него той отправя остри критики и обвинения към министърът на туризма Николина Ангелкова. В отговор, тя заяви, че ще съди Ботев, който беше част от екипа й до началото на 2015 година.

Опитът за нахлуване в дома на бившия зам.министър е станал малко след 22 ч. вечерта. Единият от маскираните вече бил прескочил оградата, когато един от синовете на Ботев го видял, развикал се и заради настаналата суматоха и фаровете на преминаваща по улицата кола цялата групичка побегнала. 

Именно часът на нападението е причината Ботев да смята, че става дума за демонстративно сплашване, а не за обир.: „В 10 вечерта маскирани обирджии – явно много трябва да държат на качеството на съня си", коментира той. Ботев сподели още, че е обсъдил случая и с полицаи, които също били на мнение, че едва ли става дума за обир - крадците обикновено избирали малките часове на нощта за действие. 

На въпрос на водещата Биляна Гавазова свързва ли с нещо този опит за нападение и сплашване, Ботев отговори без колебание: "Свързвам го с  едно безкрайно остро интервю, което дадох преди дни за телевизия "България он ер и заявих, че начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите. След това интервю получих и  „определени съвети”", каза още Ботев.

Малко по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова излезе с позиция, в която се казва: "Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм.“

Ботев беше част от екипа й от квотата на Патриотичния фронт, като преди това беше в кабинетите „Орешарски” и „Близнашки”. Ангелкова беше в конфликт с него още от самото начало на съвместната им работа. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият бранш.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 19.09.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.09.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73021
0.577965
CNY
10
2.44531
4.08946
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.20219
0.454093
RUB
100
2.50526
39.916
USD
1
1.67638
0.596523