нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Благотворително щафетно бягане на Идънред България в Борисовата градина

Снимка: Идънред България

За втора година Идънред България организира благотворително щафетно бягане за любителите на атлетиката от бизнес организации у нас. Събитието ще се проведе на 16 юни от 19:00 часа в Борисовата градина, гр. София. Ще се включат 60 отбора от различни компании.

С всички събрани средства от тазгодишната кампания ще бъдат осигурени хирургични инструменти за Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ Пирогов. Това е най-голямото специализирано звено в България, извършващо целия обем диагностична и хирургична дейност в областта на детската хирургия и инструментите там не са подменяни от повече от двадесет години.

Организацията на събитието, както и самата кауза е в партньорство с „5КМ RUN”. Събитието е съобразено с необходимите изисквания за безопасно провеждане и с кратката си и сравнително лека дистанция от 3 км. на участник, предоставя възможност на любители-спортисти също да се включат.

Като отговорна пред обществото компания, Идънред България ежегодно избира каузи и проекти със социална насоченост, които да подкрепи, за да отпразнува своя Idealday. В този ден всички служители в групата по целия свят се обединяват около обществено полезна кауза. Това се случва едновременно във всички 46 страни и офиси на компанията по света, с което се подчертава значимостта на всяко действие към общата цел. Това е и причината тази година Идънред България отново да организира благотворително щафетно бягане за компании след успеха на кампанията през 2019 г. Тогава със събраната сума служителите на компанията реновираха детска площадка в Борисовата градина в град София.

“Идънред провежда много вътрешни инициативи през годината, с които насърчава движението, спорта и здравословния начин на живот. Тази година oтново искаме да пренесем добрите практики и сред нашите партньори и техните служители.”, коментира Меди Бенбугера, изпълнителен директор на Идънред България. Повече информация за събитието вижте ТУК.

още от Общество