Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българска туристка загина в Кушадасъ

Изображение: pixabay

67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския курорт Кушадасъ, където е била на семейна почивка миналата седмица.

Злополуката е станала във вторник. Стоянова е била част от голяма група туристи, натоварени в препълнено и необезопасено влакче, което трябвало да ги върне от плажа, в хотела, в който били настанени, съобщи Haskovo.info.

По разказа на нейни близки, жената е паднала в движение, когато водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите. При падането тя е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са и оказали, живеещи в съседни къщи. По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана.

Въпреки усилията на лекарите, Станка Стоянова е починала. Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за транспортиране на тялото в България. Семейството на Станка Стоянова ще заведе дело срещу управата на хотелския комплекс, ще търси и съдействието на държавата.

още от Общество
15
Петък
Ноември