Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

БСП обсъжда подкрепа за евроизборите с 11 партии и организации

33

Снимка: Мениджър Нюз

Националният съвет на БСП се събира днес, за да обсъди сключване на споразумение за подкрепа и сътрудничество с 11 партии и организации за предстоящите избори за Европейски парламент, предаде БГНЕС.

Основа на разговорите за взаимодействие ще бъде предизборната платформа „Визия за Европа. За социална Европа на гражданите и народите, срещу неравенството и бедността”, приета от левицата на Конгрес, провел се на 26 януари тази година.

Партиите и организациите, изразили желание за подкрепа, но без да влизат в коалиция „БСП за България” и без да имат свои представители в листата, са: Движение за радикална промяна – Българска пролет; Българска земеделска партия; Общонароден комитет за защита на националните интереси; партия „Европейска сигурност и интеграция”; партия ПОДЕМ; Съюз на пенсионерите – 2004; Национален синдикат „Защита”; Партия на българските комунисти, Конфедерация на обществените организации от сигурността и отбраната; Съвет за европейска научна и културна общност; Отечествен съюз.

На предходния Национален съвет на партията, провел се на 17 март, БСП взе решение водач на листата за предстоящите европейски избори да бъде Елена Йончева, припомня БГНЕС. Тя получи одобрението на 95 от членовете на съвета и победи с 20 гласа опонента си Сергей Станишев, за когото гласуваха 75 души.

Предстои да стане ясно дали Станишев ще заеме второто място в изборната листа, както и да бъдат оповестени имената на всички, които ще влязат в нея.

още по темата
още от Общество
16
Неделя
Юни