нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Частично възстановяват присъственото обучение в училище от 12 април

Снимка: Shutterstock

От 12 април частично ще се възстанови присъственото обучение за учениците. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев по време на седмичния брифинг на Националния оперативен щаб.

Първи в класните стаи ще се върнат учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7, 8 и 10 клас. След това, ако обстановката позволява, от 26 април в класните стаи ще се върнат и учениците от 5, 9 и 12 клас. 

"12-и клас ще приключат по-рано учебната година. Традиционно те приключват по-рано учебната година в средата на май. Затова е важно да се върнат на 26 април. Тогава периодът ще бъде 3 седмици, тъй като съвпада с Великденските и майските празници, когато има множество неучебни дни и графикът ни е от 26 до 14 май", каза още министърът на образованието.

По думите му, сред ваксинираните учители има 4 пъти по-малко заболели, отколкото при неваксинираните. "В повечето случаи са заболели след недостатъчно време след ваксинация. Нямаме починали учители, които да са ваксинирани. Почти нямаме такива, които да са стигнали до тежко заболяване и хоспитализация, което означава, че ваксините имат ефект. В момента заразените в системата на образованието са 500 души", добави министър Вълчев.  

още от Общество