нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Черната кутия" на разбилия се МиГ-29 още не е пратена в Русия

Снимка: Getty images

Това кога "черната кутия" на разбилия се МиГ-29 ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане. Това заяви пред журналисти зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

"Не мога да кажа нищо повече от това, което вече всички знаят - че "черната кутия" е все още в България, че тя има поражения от удара в морето и поради тази причина има известно компрометиране на самото съдържание. Това слушам по медиите и от докладите, които бяха направени в "Граф Игнатиево" от специалистите", каза Стойков.

На въпрос защо не е изпратена все още в Русия, той каза, че доколкото знае има някакви процедурни проблеми по нейното изпращане. Стойков обаче не се ангажира какви са те и със срок за изпращането на устройството. 

"Ние получихме резултатите от инспекцията към Военна полиция и там прочетохме техните заключения. Не мога да кажа нищо повече от казаното там", каза ген. Стойков, попитан за действия относно участвалите в управлението на полета.

Запитан защо не се говори за наказания, Стойков отговори: "Оттук нататък текат и други проверки, освен тази, свързана с проверката от инспекцията за безопасност на полети към Военната полиция. Предполагам, че след като завършат тези проверки, ще има и някакви предриети мерки. Предизвикателствата са много, нека да бъде обявен първо кабинет, да видим кой ще бъде новият министър и ние ще го запознаем, военната експертиза ще свърши всичко в кратки срокове, за да го въведем в обстановката бързо". 

още от Общество