Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дадоха допълнителни указания за спортните занимания на закрито

Снимка: Getty Images

Министерството на младежта и спорта актуализира указанията за прилагане на противоепидемични мерки в спортни обекти и съоръжения при провеждането на спортни занимания на закрито. Те са съгласувани с министъра на здравеопазването и трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, спортистите, треньорите, длъжностните лица и персонала на тренировъчните зали.

В заповедта на министър Красен Кралев се разрешават индивидуалните и колективни спортни занимания на закрито, както за възрастни, така и за деца до 18-годишна възраст. В залите ще се допускат по един човек на всеки 4 кв.м. площ, но не повече от 20 души едновременно. 

На входа на спортните съоръжения обаче трябва да бъде мерена телесната температура на всеки посетител. Служителите ще трябва да носят маска, шлем, а при нужда и ръкавици. 

Щателната дезинфекция също остава в сила. Задължително е извършването на влажно почистване и дезинфекция на пода и повърхностните в спортните съоръжения.

Спортисти, треньори и длъжностни лица са длъжни да почистват контактните повърхности на използваните уреди или пособия с осигурените за целта дезинфектанти. Те са задължени да бъдат с чисти спортни обувки, облекло и собствена кърпа, които са предназначени само за използване в залата. 

А персоналът на тренировъчните центрове ще трябва да почиства и дезинфекцира съблекалните и тоалетните най-малко на всеки един час. 

Целия текст на заповедта може да видите ТУК

 

още по темата
още от Общество