нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Деца се изправят срещу кибертормоза

Деца от 130 класа от цялата страна подкрепиха борбата с кибертормоза, като се включиха в състезанието „Имаш силата – бъди приятел“ за дизайн на най-интересна и атрактивна щампа за тениска, вдъхновена от приятелството

Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ се провежда за четвърта поредна година в България с цел да покаже на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности и хора. Състезанието има за цел да подкрепи инициативата, която разпознава съвременните проблеми, свързани с кибертормоза и дава на децата и родителите необходимите инструменти за справянето с тях. Това накара и известния български влогър Стан – Станислав Койчев (inStanT) да се включи в инициативата, споделяйки специален влог, посветен на приятелството. 

Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 20 септември и приключи на 19 октомври, когато специално жури избра победителите. Състезанието се проведе между класове, съставени от деца на възраст между 5 и 15 години. Те изпращаха своите дизайни при партньорите от "Първите седем".

На първо място е класиран 6-ти „А“ клас от ОУ „Васил Петлешков“ в гр. Пловдив с преподавател Ивайла Димитрова. На второ място е дизайнът на  6-ти „А“ клас от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в гр. Русе с преподавател Теменуга Златева, а на трето са 6-ти „В“ клас  от СУ „Христо Ботев“ в гр. Кубрат с преподавател Цветомира Стефанова. Специалната извънредна награда пък ще получат 2-ри „Б“ клас от ОУ „Васил Левски“ в гр. Пловдив с преподавател Калинка Русалова.

Класът, който е отличен на първо място в състезанието, ще получи видео проектор за своята класна стая, тениски с печелившия дизайн и среща с обичаните влогъри Стан и Стефи. А всяко едно дете от трите класа – победители ще получи и подаръци с любимите си анимационни герои.

още по темата
още от Общество